Alternative Text

Куди котиться криптосвіт? Усі новини за останній місяць

Традиційно наприкінці місяця ми говоримо з вами про криптовалюту: новини, тенденції, тренди. Також обговорюємо, що важливого сталось у світі криптовалют. Ось і сьогодні я підготував для вас короткий крипто-дайджест з найцікавішим і найважливішим.

Почнемо, певно, з новин про взаємини між державою та криптовалютами. Перше, про що хотів би розповісти – це про запровадження державної криптовалюти в Ірані, які для того, аби обійти санкцій США, вирішили запровадити власну криптовалюту.

Тому що після найбільшого удару по економіці, який стався в листопаді, коли деяким банкам Ірану було заборонено SWIFT (систему транскордонних платежі), у Ірану не лишалось іншого виходу, як запровадити валюту, яка буде не підконтрольна Штатам. Ще не відомо точно, коли саме, але до осені планується запровадження такої валюти.

А ось в Аргентині тим часом пасажири громадського транспорту вже в 37 населених пунктах можуть додавати кредитний баланс на свої карти SUBE за допомогою біткоїнів і сплачувати ними за проїзд. Взагалі Аргентина сьогодні переживає фінансову кризу, а рівень інфляції викликає у багатьох серйозну стурбованість. Це призводить до того, що все більше громадян звертаються до криптовалюти, як до способу збереження свого багатства.

У Штатах тим часом з’являються перші пенсійні фонди, які починають інвестувати в криптовалюту. Новий формат фондів буде структурований так само, як і традиційних фондів з венчурного капіталу, але буде інвестувати в акції компаній, побудованих на блокчейні і індустрії цифрових активів. Фонд також буде утримувати невеликий відсоток своєї вартості. У такому фонді вважають, що всі традиційні активи в кінцевому підсумку будуть представлені цифровими токенами, а приплив інтелектуального капіталу в цифрові активи принесе позитивні результати.

Що стосується Канади, то їхній уряд уже прийняв чітке рішення прирівняти майнінг до операцій з цінними паперами. На такий крок державний регулятор пішов після випадку з однією з майнінгових компаній. Інвестори вклали в компанію приблизно 300 тисяч доларів з метою фінансування купівлі нового обладнання.Але співробітники компанії просто викрали кошти і відійшли в тінь. Після цього випадку Канада вирішила надати можливість ввести регулювання та контролювати всі ці операції.

Тим часом глава уряду Нової Зеландії повідомила про плани країни ввести податок на цифрові послуги. За словами прем’єр-міністра, податок на цифрові послуги дозволить збалансувати податкову систему країни.

Один з найбільших інвестбанків світу, американський JP Morgan Chase, оголосив про випуск власної криптовалюта.Цифрова валюта JPM Coin буде слугувати інструментом миттєвої оплати між клієнтами банку. Очікується, що її тестування почнеться через кілька місяців. Цікаво те, що у вересні 2017 року глава самого JP Morgan Chase Джеймі Даймон назвав криптовалюту шахрайством.

Взагалі за прогнозами експертів фіат протягом наступних п’яти років стане непопулярним засобом платежу. Вже зараз з кожним роком криптовалюта стає все більш зручним інструментом для платежів та інвестування завдяки високій швидкості транзакцій і низьким комісіям.

До речі, після затяжного падіння минулого тижня кріптовалютний ринок нарешті зробив ривок, який від нього чекали протягом досить довгого часу. Буквально протягом останніх днів минулого тижня Bitcoin рішуче кинувся до позначки $ 4000, створюючи сприятливі умови для зростання інших криптовалют.

За минулий тиждень загальна капіталізація кріптовалютного ринку збільшилася, додавши 10,76%, і на ранок середи 20 лютого 2019 року склала $ 134,8 млрд євро проти $ 121,7 млрд тижнем раніше.

Ще більше цікавих новин зі світу крипто у наступних дайджестах та підбірках, не пропустіть найважливіше!

Схожі матеріали