Alternative Text

Підсумки 2018 року для бізнесу , які перспективи на 19

Держава підбиває підсумки, компанії звітують, громадяни потрохи завершують робочий рік. І вже за цими даними ми можемо вибудувати плани та прогнози на 2019 рік. Почнемо з бізнесу, бо йому судячи з результатів 2018 року буде ой як несолодко.

Чого чекати?

По-перше, варто звернути увагу на те, що 2019 рік стане для бізнесу роком повного переходу на міжнародну звітність. І це стосується всіх великих підприємств, а також тих компаній, цінні папери яких допущені до біржових торгів. Для них як ніколи важливо бути готовим до звітності перед міжнародними організаціями. Що для цього треба зробити:

  • оцінити податкові наслідки переходу,
  • розробити облікову політику,
  • проаналізувати відповідність IT-систем вимогам підготовки звітності.

Далі. Якщо компанія має активи за кордоном, варто подбати про всі ризики та переглянути всі існуючі схеми взаємодії з іноземними компаніями (в тому числі з використанням класичних офшорів). У такому випадку варто здійснювати податкове планування та оптимізацію.

Звісно, вони будуть залежати від планів, цілей та потреб компанії. І вони можуть включати доволі тривкий процес переведення акцій та матеріальних / нематеріальних активів з однієї компанії на іншу.

Проводити таку роботу треба, при чому заздалегідь. Адже некоректні результати можуть спотворити фінансову звітність компанії, що може привести до невірного оподаткування.

Але звітність і перевірки на бізнес чекають не тільки з боку міжнародних компаній, а і з боку наших органів. Попередньо на наступний рік заплановано понад 140 тисяч перевірок різними органами: від Держслужби з питань праці до Держслужби з надзвичайних ситуацій.

І тут теж потрібно бути максимально уважними, гнучкішими та слідкувати за останніми нововведеннями та новаціями від держави, важливо вести свій бізнес по-білому, бути прозорим, аби потім під час перевірок не стався колапс. Для того, аби у вас не було проблем з цим – користуйтесь послугами спеціалістів, які знають усі правила гри і допоможуть вам с перевірками, вашими податками та документацією.

Для тих, хто у 2019 році планує інвестувати кошти, вкладати в стартапи чи купувати вже існуючий бізнес – не забувайте про перевірки внутрішніх і зовнішніх ризиків компаній чи проектів щодо ділової репутації та платоспроможності клієнтів і контрагентів та щодо захисту конфіденційної інформації.

Окрім побічних додаткових інвестицій, великі витрати у цьому році понесе бізнес через витрати на «комунальні» послуги, оренду приміщень, транспортування товарів, поштових послуг та купу іншого – в залежності від особливостей компанії та її масштабів. В цілому у 2019 році буде трохи важче ніж сьогодні, але з правильним, раціональним підходом, з експертними порадами та позитивним настроєм і бажанням – ми впораємось!

Нам не вперше розвивати бізнес в умовах постійної так званої турбулентності. Тож 2019 рік – зовсім близько, роботи багато, тож готуємося і починаємо Новий рік з новими ідеями і новим натхенням!

Схожі матеріали